2010 m. rugsėjo 29 d., trečiadienis

Wok'as - dieviškai skanus ir lygiai tiek pat paprastas

Tailandietiška virtuvė, kad ir kokia egzotiška beatrodytų yra gana paprasta. Šiuolaikinė produktų pasiūla viską supaprastina dar labiau. Visus ingredientus (be daržovių ir mėsos) siūlau rinktis iš Thai Choice ar Blue dragon produktų. Esu mačiusi ir nemažai pigesnių nei šie, ypač pagamintų Lietuvoje, tačiau, kad ir kaip norėtume palaikyti Lietuvos rinką, šį sykį to nedarykime, nes gaminiai tikrai nėra skanūs ir patiekalui priduoda ne itin subtilių skonių, o ypač saldžiarūgštieji padažai bei pats paprasčiausias - sojų. Šie receptai - šiek tiek nutolę nuo tikrosios tailandietiškos virtuvės, tačiau - labai skanūs. Taigi - supaprastintas ir šiek tiek sulietuvintas wok'as (reiškia karštą keptuvę, puodą) ir kokoso pieno sriuba.
Ingredientai
Sriubai
  • vištienos file (apie pusę krūtinėlės)
  • pusė šaldytų daržovių rinkinio wok classic
  • skardinė kokosų pieno arba kokosų pieno grietinėlės
  • 5 - 6 valg. š. sweet chilli
  • po pusę arbat. šaukštelio austrių ir žuvies padažo
  • 2 valg. š. šviesaus sojų padažo, jei norite sūriau - šaukštelis druskos
  • sauja ryžių makaronų (stambesnių)
Sulietuvintam Wok'ui
  • 1 vištienos krūtinėles file
  • 2 saujos ryžių makaronų (stambesnių)
  • pusė arba visas šaldytų daržovių rinkinys wok classic
  • skardinė kokosų pieno arba kokosų pieno grietinėlės
  • pakelis padažo iš blue dragon, pasirinkite tą kuris Jums pasirodys skaniausias, tinka bene visi
  • 1 arbat.š. austrių ir žuvies padažo
  • 3 valg. š. šviesaus sojų padažo
Daržoves galite pirkti ir konservuotas ar šviežias,pasirinkimas tikrai didelis, o ir fantazijai yra kur pasireikšti. Tiesiog su šaldytomis greičiau. Šiek tiek apie žuvies padažą, nes atrodytų jį naudoti su mėsa, na nelabai tinka, tačiau žuvies padažas yra vienas iš tų retų produktų, kurių reikia nedaug - tačiau jų indėlis į patiekalo skonį - neįkainojamas. Nenustebkite - kvapas šio padažo, švelniai tariant, nekoks. Austrių padažas man patinka, nes patiekalui suteikia tokio šiek tiek lengvo saldumo.
 Vaizdinis pavyzdys :) - maždaug taip atrodo sudedamosios dalys.
 Wok classic daržovių mišinys.
 Vištieną smulkiname - Wok'ui stambiau, sriubai - smulkiau.
 Pasiruošiame daržoves sriubai, as iš mišinio ėmiau jų šiek tiek mažiau, nes dar dėjau šparaginių pupelių. Ryžių makaronus šiek tiek palaužome, kad būtų smulkesni ir "patogesni" valgyti, beje, daržoves aš irgi šiek tiek pasmulkinu.
Vištienos file Wok'ui apšlakstome sojų padažu ir leidžiame šiek tiek pastovėti.








Susmulkintą vištieną išverdame ( 10 min. turėtų užtekti), tada ten pat sudedame daržoves, makaronus ir palaukiame kol užvirs.
 Užvirus sriubai supilame kokosų pieną ar grietinėlę, sweet chilli, sojų padažą - ir vėl užverdame. Kuo ilgiau virsite, tuo daržovės praras daugiau vitaminų, aš paverdu 5 min. Vis pamaišykite, nes makaronai kartais mėgsta sulipti.
 SKANAUS.
 Įkaitiname keptuvę su keletu šaukštelių augalinio aliejaus, jei turite WOK'ą - dar geriau. Dedame vištieną ir vis pamaišant kepame labai įkaitusiame inde.
Vištieną kepame tol - kol ji bus iškepusi ir gražiai apskrudusi. Iškepusią išimame iš keptuvės. Keptuvės neplauname, joje ruošime daržoves.


 Ryžių makaronus, atskirame inde užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir palaikome ne daugiau kaip 10 min.
Į įkaitintą keptuvę dedame daržoves, jei reikia - įpilkite daugiau aliejaus. Užpilame padažu, išmaišome. Stenkitės išlaikyti karštį keptuvėje. Supilame likusius ingredientus, išskyrus kokosų pieną. Gerai išmaišome.
 Nuo jau paruoštų makaronų nupilame vandenį, juo susdedame į daržoves ir užpilame kokosų pienu ir sudedame iš anksto pakeptą vištieną. Viską gerai išmaišome.
 Laukiame kol užkais, pakepame dar minutę ir patiekalas jau paruoštas.
SKANAUS.









Šio patiekalo varijantų yra įvairių, galite keisti makaronus ryžiais, vištieną - žuvimi ar jūros gėrybėmis, rinktis kitokius padažus, aštrinti aitriąją paprika ir t.t. Svarbiausia - nepervirti, neperkepti...

1 komentaras:

  1. Ką tik pagaminau pagal rekomendacijas, puikiai gavosi, dėkui už patarimus.

    AtsakytiPanaikinti