2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

Skanėstai žiemai, marinuoti baravykai ir ne tik

Rudens laukiu tik dėl grybų, nes be galo mėgstu juos rinkti ir valgyti... O va valyti ir ruošti nelabai. Vienok turiu toki neblogą receptuką grybų marinavimui, kuris nereikalauja itin daug pastangų ar žinių, o taip marinuoti grybai puikiai išsilaikys iki pavasario (šaldytuve laikyti nereikės, tereikia tamsaus sandėliuko su laisva lentyna).

Ingredientai:
grybai (tinki visi valgomi ;)
vanduo, druska, cukrus, actas
kvapnieji pipirai, lauro lapai, česnakas

Proporcijos yra tokios: 1l vandens - 1 valg. š. cukraus, 1 valg. š. su kaupu druskos ir 2 valg. š. acto. T.y. grybų sverti nereikės, tiesiog marinatą gaminkite taip, kad jis apsemtų turimus grybus. Šiek tiek plačiau:

  • išvalome, išplauname grybus ir užpylę vandeniu pastatome virti, užvirus vandenį nupilame ir užpilame nauju, vėl užverdame ir 5 min. pavirus vėl vandenį nupilame (jei verdate rudagalvius baravykus ar makavykus - jų "kepurėlės" labai "dažo" tad gali tekti pakesti vandenį ir trečią sykį).
  • kai jau nupylėte paskutinį vandenį viska užpilkite jau sumaišytu marinatu (grybus marinatas turėtų apsemti, taip pat turėkite omenyje kad išvirtų grybų apimtis ženkliai sumažėja). Verdame apie 20 min. - jei grybai supjaustyti labai smulkiai - 15 min.
  • lauro lapus ir kvapiuosius pipirus sudėkite išsyk, kartu su marinatu, o česnakus - prieš išpilstant į stiklainius.



Nuvalome...






Verdame..







Laukiame žiemos...


SKAUNAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą