2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

Sausainių skonio vištiena...

Vyro gebėjimas nupasakoti vieno ar kito patiekalo skonį mane visad stebina. Šį sykį "vištiena buvo skani, tokio sausainių skonio". Šį patiekalą labai tinka ruošti ant grotelių, o jei galimybės tam nėra - pasitelkite konvekcinę krosnelę. Patiekalas yra labai sodraus skonio, todėl prie jo nereikia jokių ypatingų garnyrų. Taip marinuotą vištieną, prieš kepant supjausčius mažais gabalėliais, galima tiekti tiesiog kaip užkandį.

Ingredientai
  • višiena (tinka tiek file, tiek su kauliukais :)
  • 2 arbat. š. su dideliu kaupu anakardžių riešutų sviesto 
  • 2 arbat. š. medaus
  • garam masala, kajeno pipirų, druskos
  • juodojo sezamo sėklų (galima naudoti ir šviesųjį, tačiau juodasis atrodys kontrastingiau)
  • keletas šaukštelių vandens ar vištienos nuoviro 

 Nuo mėsytės pašaliname odą (jei buvo), jei gabalėliai stambesni ar norite kad mėsytė geriau pasimarinuotų - šiek tiek įpjaukite.




Ruošiame marinatą. Gerai išmaišome anakrdžių sviestą, medutį, prieskonius.
 Įpilame šiek tiek skysčio ir išmaišome iki vientisos masės.
 Vištieną sudedame į maišelį, į jį pilame marinatą, užrišame ir gerai viską paspaudome, kad marinatu pasidengtų visą mėsytė. Marinuoti vištieną galite nuo 1 val. iki 6 val.
 Dedame vištieną į konvekcinę krosnelę.
Kepame iki 30 - 40 min. Viskas priklauso nuo temperatūros, kurioje kepsite. Laikas nuo laiko mėsytę galite pašlakstyti maišelyje likusiu marinatu.
 Bebaigiant kepti, mėsytę pabarstome juodoje sezamo sėklomis.
SKANAUS.
p.s. garnyrui labiausiai tiks gaivios ir šviežios daržovės ar ryžiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą