2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

Lietinukų užkepėlė arba ko gi galima prisigalvoti netgi gaminant blynus...

Lietiniai blyneliai - patys liesiausi blyneliai kokius turbūt begalime išsivaizduoti, tačiau čia egzistuoja begalinės galimybės juos "pariebinti" - viskas priklauso nuo įdaro juose. Šį sykį tikrai negaminau pačio liesiausio varijanto, tačiau nusivilti skoniu neteks :)
Ingredientai blyneliams
  • 2,5 stiklinės miltų
  • 800ml. pieno
  • 1 kiaušinis
  • 2 valg. š. aliejaus
  • druskytės
Ingredientai viskam kitam :)
  • 500 gr. smulkintos mėsos (tinka bet kuri)
  • morka
  • svogūnas
  • jei turite - maža cukinija ar patisonas
  • 2 valg. š. grietinės
  • 4 - 5 šaukštai pomidorų padažo
  • 2 su kaupu valg. š. miltų
  • fermentinio sūrio, bent 200 gr.
  • druskos, pipirų, garam masala mišinio, kajeno pipirų, nesmulkinto kumyno
  • jei turite: žalių marinuotų pomidorų ir džiovintų pomidorų
Pirma paruošime blynelius. Visus produktus skirtus tešlai įberiame į vieną inda, imame mikserį ir viską suplakame iki vietisos bei skystos masės.




Po pusę samčio tešlos pilame į be riebalų įkaitintą keptuvę, apkepame iš abiejų pusių. Geriausia juos vartyti ore, beje, tai nėra taip sunku kaip gali pasirodyti...
Blynelius susdedame į lėkštutę ir leidžiame jiems vėsti.
 Sutarkuojame morkytę ir kitą pasirinktą daržovę,supjaustome svogūniuką.
Viską išmaišome, pabarstome druska ir leidžiame slysčiams ištekėti. Prieš dedant šį mišinį į smulkintą mėsą, jį tiesiog "išgręžkite".
 Smulkintą mėsą sudedame į puodą (jei gaminate iš riebesnės mėsytes, riebaliukų nedėkite, nes iš pačios mėsytes jų išsiskirs). Kaitindami smulkiname mėsytę šakute.
 Kai iš mėsytės pradės skirtis skytis sudekite ir "nugręžtas" daržoves. Pabarstome druskyte (nedaug), pipirais.
 Kaitiname viską tol kol tiek mėsytė, tiek daržovės bus paruoštos. Leidžiame šiam įdarui atvėsti, nes taip bus kur kas lengviau vynioti blynelius.
 Susmulkiname marinuotus pomidorus.
 Į karščiui atsparų indą dedame leitinius, kuriuos įdarome jau ankščiau pagamintu įdaru.
 Sudėliojame visus maždaug taip, keliais sluoksniais blynelių dėti nereiktų,
 Pasiruošiame užpilą iš grietinės, pomidorų padažo ir miltų. Į pilame šiek tiek vandens.
Viską laaabai gerai išplakame.









 Plakiniu užpilame blynelius ir pašauname į orkaitę. Pažiūrėti kaip viskas gaminasi prireiks po 20 min.
 Per tą laiką pasiruošiame sūrio "pabarstuką". Sutarkuojame sūrį, jį šiek tiek paskleidžiame ant lentelės, pabarstome garam masala, kajeno pipirais (kiekis priklauso nuo to ar mėgstate aštriai), indiškuoju kumynu, taip pat įmaišome susmulkintus džiovintus pomidoriukus.
 Jei po 20 min. orkaitėje užkepėlė atrodo taip (užpilas balsvas) paliekame kepti dar 10 - 15 min.
 Ant taip atrodančio apkepo beriame sūrio pabarstuką.
 Šį grožį dedame į orkaitę dar bent 5 min.
 Kai sūris atrodys taip galite įjungti viršutinio kepimo rėžima ir paskrudinti viską dar 5 min.
 Paruoštas.
 SKANAUS.
p.s. Likusius lietinius galite naudoti užkandžių ruošimui, jei neturite lavašo. Receptuką rasite dienoraštyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą