2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

Dieviško skonio kreminė grybų sriubytė

Grybai man - vienintelė priežastis laukti rudens ir dar didesnė priežastis juo džiaugtis. Prisiskaičiau daug kreminės grybų sriubos gaminimo varijantų, ir iš atskirų detalių sudėliojau savąjį - tikrai nenuvylė. Norėjau šiek tiek paeksperimentuoti su priekoniais, tačiau nepavyko - grybams tinkamiausi jau įprasti pipirai ir druskytė. Peržvelgiau netgi G.Depardieu "Gurmano knygą", kurioje jis aprašo keletą grybų gaminimo receptų, tačiau jokio atradimo nepadariau - pipirai, druska....
Ingredientai
  • 4 saujos šviežių ar šaldytų grybų (tinka visi, bet būtinai įdėkite nors vieną baravyką)
  • 5 vidutinio dydžio bulvės
  • 150 ml. grietinėlės (neriebios)
  • svogūnas
  • 800 ml. vandens (galima ir daugiau, priklauso kokios konsistencijos sriubos norite, tačiau pradėkite gaminti mažesniame kiekyje, nes įpilti daugiau vandens spėsite visuomet)
  • pipirų, druskos
 Bulves supjaustome į keturias dalis. Kadangi turėjau patisono, paruošiau ir jo. Cukinijos dėti nerekomenduočiau, patisonas kur kas švelnesnio skonio ir puikiai tiks įdėti į sriubytę, tačiau tai nėra būtina.
 Verdame daržoves apie 20 min.
 Aš naudojau gana daug baravykų, šiek tiek pasmulkintų.
 Ir kalpokų, kuriuos susmulkinau kaip ir svogūną.
 Grybus bei svogūną dedame į keptuvę, ant labai silpnos ugnies kaitiname gėrybes kol pradės skirtis skystis. Jokių riebalų pilti nereikia. Būtinai pabarstome druska (ji pagreitins skysčio išsiskyrimą) ir pipirais.
 Kai pamatysite pirmąjį skystį, supilkite pusę kiekio grietinėlės, ir ant šiek tieks kaitresnės ugnies, uždengus dangčiu troškiname grybus apie 15 min.
 Kai troškinys taps skystu ir "grybiškai" rudu, atidengę keptuvę, apie 5 min. viską pakaitiname ant didelės ugnies.
 Į virtas bulves ( beje, jas paliekame vandenyje, nieko nenupilkite, jei Jums atrodys kad vandens per daug, geriau ir virkite ir palikite jas išvirtas atvirame puode, vandens šiek tiek nugaruos) supilame grybų troškinuką bei likusią greitinėlę. Užverdame ir išjungiame.
Jei valgysite tuojau pat, sutrinti sriubytę galite iškart. Jei ja vaišinsite svečius, galite sutrinti ją prieš pat patiekiant.
 Jei reikia sutrintą sriubytę pašildykite.
 SKANAUS.
P.S. Sriuba yra laaabai soti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą