Labai gaila, cikiniujų bei patisonų sezonui baigiantis, palikti mažus ir gražius, ką tik užmegztus skanėstus. Na, valgio iš jų - vienas kąsnis, tačiau dėl jų gražios formos, mažumo - užmarinuotus galime naudoti patiekalų puošybai, vietoj jau įprastų išpjaustytų morkų ar agurkų... O stiklainiukai, stovintys laisvoje lentynoje virtuvėje nepadarys gėdos jokiai šeimininkei. Kadangi daržoves ruošime daugiau puošybai nei valgiui, ir sugesti jiem nevalia, ruošime gana aštrų marinatą.
Ingredientai
- mažyčiai patisonai ir cukinijos (gali būti ir aguročiai)
- 100 ml. 6 proc. acto
- po 1 valg. š. cukraus ir druskos
- kvapniųjų pipirų, gavzdikėlių
- 750ml. vandens.
Dedame gėrybes į stiklainius, tusčiavidurius patisonus as pervėriau cukinija, tai ir telpa daugiau ir atrodo linksmiau :)))) Virdulyje užverdame vandens ir juo užpilame daržoves stiklainiuose, palaikome pore minučių ir vandenį išpilame. Marinatą pasiruošiame iš nurodytų ingredientų, karštu marinatu užpilame daržoves.
Stiklainius pridengiame dangteliais ir statome į puodą su karštu vandeniu, pasterizuojame apie 10 min.
Pasterizuotus stiklainius užsukame, apverčiame ir leidžiame atvėsti.
GRAŽU.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą