2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

Puošiniams


Labai gaila, cikiniujų bei patisonų sezonui baigiantis, palikti mažus ir gražius, ką tik užmegztus skanėstus. Na, valgio iš jų - vienas kąsnis, tačiau dėl jų gražios formos, mažumo - užmarinuotus galime naudoti patiekalų puošybai, vietoj jau įprastų išpjaustytų morkų ar agurkų... O stiklainiukai, stovintys laisvoje lentynoje virtuvėje nepadarys gėdos jokiai šeimininkei. Kadangi daržoves ruošime daugiau puošybai nei valgiui, ir sugesti jiem nevalia, ruošime gana aštrų marinatą.

Ingredientai
  • mažyčiai patisonai ir cukinijos (gali būti ir aguročiai)
  • 100 ml. 6 proc. acto
  • po 1 valg. š. cukraus ir druskos
  • kvapniųjų pipirų, gavzdikėlių
  • 750ml. vandens.
Patisonus bei cukinijas gerai nuplauname, nupjauname galiukus, kai kuriuos aš net padariau tusčiavidurius. Leidžiame apdžiūti.
 Dedame gėrybes į stiklainius, tusčiavidurius patisonus as pervėriau cukinija, tai ir telpa daugiau ir atrodo linksmiau :)))) Virdulyje užverdame vandens ir juo užpilame daržoves stiklainiuose, palaikome pore minučių ir vandenį išpilame. Marinatą pasiruošiame iš nurodytų ingredientų, karštu marinatu užpilame daržoves.

Stiklainius pridengiame dangteliais ir statome į puodą su karštu vandeniu, pasterizuojame apie 10 min.














Pasterizuotus stiklainius užsukame, apverčiame ir leidžiame atvėsti.







GRAŽU.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą