Ingredientai:
- Lavašas (neturint jo galima naudoti lietinius blynelius, esu bandžiusi - visai tinkamas pakaitalas)
- Varškės kremas (bonjour ar koks kitas, šiame recepte naudojau savo gamybos varškės "tepaliuką", kaip jį gaminti parašysiu vėliau, turbūt kaip atskirą receptą)
- Kumpis arba lašiša (šiuo atveju naudojau kumpį, tačiau tinka ir rūkyta lašiša, skumbrė ir pan.)
- Žalios daržovės - pagal skonį (agurkai, pomidorai, svogūnų laiškai ra pan. - svarbiausia smulkiai arba plonai supjaustyti).
Pasirinktus produktus įdarui susmulkiname arba plonai supjaustome, visų produktų turėtų būti maždaug po lygiai (išimtis tik krapai, petražolės ar svogūnų laiškai).
"Išlankstome" lavašą ir supjaustome jį patogiais gabalėliais (panašiais kuriuos matysite sekančiuose etapuose).
Lavašą ištepame Jūsų pasirinktu "tepaliuku", labiau link to krašto nuo kurio pradėsite "vyniojimą", dėliojame pasirinktus susmulkintus produktus (per daug nededame, svarbiausia nuo krašto iki krašto).
Jei bijote jog susukti lavašo nepavyks, tam galite naudoti sušiams vynioti skirtą banbukinę lentelę (ji matosi paveikslėlyje, dedame ją po lavašu). Sukti pradedame nuo tos pusės kurioje sudėjote ingredientus.
Suktinukus pjaustome maždaug 3 - 4 cm storio gabalėliais
Dedame i serviravimo lėkštę, iš lavašo nupjautų nelygių kraštelių galite paruošti kelis trikampius suktinukus.
SKANAUS.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą