Ingredientai:
- 300 ml. skysčio (pieno, vandens arba kefyro)
- 500 gr. miltų (kvietiniai)
- 1 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. druskos
- 1 arbat. š. mielių
- sezamo sėklų (2 - 3 valg. š.)
- 2 - 3 valg. š. džiovintų paprikų ir česnakų (mišinys, gamina SALDVA man rodos)
Mieles bei cukrų išmaišome su pasirinktu skysčiu |
- Jei norite paskutiniųjų dviejų ingredientų galite nedėti visai arba pakeisti juos sėlenomis, razinomis, avižiniais dribsniais ar pan.
Visų pirma mieles bei cukrų išmaišome su pasirinktu skysčiu ir palaikome iki val.
Tuo metu miltus, druską ir pasirinktus pagardus sumaišome atskirai (jei ruošite duonkepėje - tiesiog ten sudėkite, ir nepamirškite kad į duonkepę su visais ingridientais būtina įpilti 1 valg. š. aliejaus).
Pastovėjusį skystį sumaišome su miltais ir minkome (arba leidžiame duonkepei tai padaryti už Jus).
Išminkius ir suformavus kepaliuką paliekame jį šiltoje vietoje kilti apie 1 val. ir pašauname į orkaitę arba nustatome kepimo rėžimą duonkepėje (jei viska patikėsite duonkepei, tuomet rinkitės basic programą).
"Batoną" kepame apie val., iškepusią duoną įvyniojame į rankšluostį ir leidžiame atvėsti.
Šis "batonas" bus kur kas sotesnis nei yprastieji. Eksperimentams čia galimybės neribotos, galite dalį kvietinių miltų keisti ruginiais, dėti džiovintų vaisių, sūrio, svogūnų (prieš tai juos pakepus). Kadangi ši duona kur kas sotesnė nei pirkta parduotuvėje, jos užteks kur kas ilgesniam laikui.
SKANAUS
Turiu duonkepe ir megstu savos gamybos maista, kuris, manau, yra sveikesnis :). Dabar kaip tik bandau kepti batona pagal jusu recepta. Jauciu patiks mano seimai. Lauksiu daugiau jusu receptuku :)
AtsakytiPanaikinti