2010 m. rugsėjo 21 d., antradienis

Rudeniškas paprastumas

Patisonai, aguročiai, cukinijos.... Rudenį mūsų akis džiuginančios gėrybės. Jas ir konservuoju, ir farširuoju, ir troškinu, ir kepu, ir ko tik nedarau. Čia - labai labai paprastas receptukas.. ir laabai skanus, ypač su grietine ar grybų padažu. Skraidančios lėkštės blyneliai :)
Ingredientai:
  • patisonas, cukinija ar agurotis (tinka bet kuris)
  • svogūnas (taip pat galima įtarkuoti morkos)
  • 1 kiaušinis
  • miltų (tinka ir ruginiai ir kvietiniai ir ryžių)
  • druskytės
  • mėgstamų priekonių
Aš ruošiuosi doroti šį gražuolį :)










Jei jūsų pasirinktas grožis didelis ir labai storos odos - jį reiktų nulupti ir išimti iš vidaus sėklas. Jei jaunas - galima naudoti su visa odele ir sėklytėmis.
Taigi, vienaip ar kitaip paruošiame produktą, ir jį sutarkuojame (burokine tarka), užbarstome šiek tiek druskos, išmaišome ir leidžiame pastovėti. Tokiu būdu patisonas (ar kita daržovė) išleis daug vandes, kurį nupilsite. Į tą pačią sutarkuotą ir nusausintą masę sudedame susmulkintus svogūnus ir, jei dedate, kitas daržoves.



Į tą pačią masę įmušame kiaušinį, įdedame miltų (ne daugiau 2 -3 valg. š. nes mašė neturi būti labai tiršta) ir viską sumaišome. Sudedame mėgstamus prieskonius (aš turiu tokį mišinuką su saldžiomis paprikomis, pipirais ir t.t.) ir vėl išmaišome.



Kepame kol gražiai apskrus. Aš paprastai kepu svieste ghee, bet tinka bet kuris augalinis aliejus.








Kad blyneliai nebūtų tokie riebūs, kiekvieną jų "eilutę"  atskiriu vienkartiniu rakšluosčiu, kuris puikiai sugeria "riebaliukus"






SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą