Ingredientai
Tešlai
- 3 puodeliai miltų (tokie arbatiniai puodai :)
- 3 kiaušinių tryniai (baltymą pasilikite, labai tiks koldūnams suklijuoti, jei nelips)
- 1/3 arbatinio puodo vandens
- 1 arbat. š. druskos
- 4 bulvės
- gera sauja grybų (tinka konservuoti, rauginti arba švieži, tačiau apvirti)
- druskos, pipirų
Tešlos gamyba labai paprasta, tiesiog visus ingredientus sudedame į dubenį, sumaišę pasiraitojame rankoves ir imame minkyti. Man papildomai į tešlą nereikėjo nieko įdėti, bet jei pasirodys per kieta - įpilkite vandens, jei per skysta - šiek tiek miltų. Miltų nepadauginkite, geriau skysčiau ;) Išminkytą tešlą atidedame ir grįžtame prie bulvių.
Joms išvirus, nupilame vandenį, uždengiame ir pastatome ant karštos kaitlentės, porą sekundzių palaikome, tada prispaudę dangtį gerai pakratome. Atidengiame, leidžiame vandeniui šiek tiek nugaruoti. Ir tai pakartojame kokius 2 - 3 kartus, kol bulvytės subyrės. Bulvių košės nereikia, tiesiog gabalėliais. Leidžiame bulvėms vėsti.
Bulvėms auštant, o tešlai laukiant savo eilės smulkiai supjaustome grybukus.
Grybukus, prieskonius sumaišome su puode vėstančiomis bulvėmis ir toliau leidžiame aušti ir laukti savo eilės.
Stalviršį ar kitą darbinį paviršių pabarstome miltais, tešlą padaliname į du "kepaliukus", ir vieną Jų imame kočioti. Kuo ploniau iškočiosite - tuo skanesni koldūnai bus.
Man pavyko iškočioti tokį "blyną".
Pradedame daryti koldūnų formą. Patogiausias šiam reikalui puodelis, stiklinė ar taurė su smaliomis briaunomis.
Imame vieną tokį "padelį, ir į jį dedame įdaro. Aš mėgstu juo kuo daugiau, tačiau reikia įsitikinti, kad kraštai sulips. Jei krasčiukai nelimpa, patepkite juos kiaušinio baltymu, likusiu nuo tešlos gamybos.
Na ir darome taip ilgai ir nuobodžiai, kol bus sunaudoti abu "kepaliukai".
Pirmoji porcija. Išverdame ir SKANAUS.
Kokia buvo dujinės viryklės temperatūra virimo metu?:)
AtsakytiPanaikinti