2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

Barščiams, šaltibarščiams ir garnyrams

Burokėliai - iš ties nebrangi ir puiki daržovė. Kadangi kaskart virti burokėlius nėra labai patogu, nes tai užima daug laiko, tad marinuoti burokėliai - puikus varijantas. Nusipirkti marinuotus taip pat nebrangu, tačiau pastaruoju metu, visi burokėliai, kuriuos mačiau, ne vaiskiai ryškūs, o parudę... Paprastai burokėliai praranda savo vaiskią spalvą kada tiesiog perverda. Šie manęs tikrai nevilioja, o namuose pagaminti ir skanesni, ir spalva indelyje primena burokėlius. Pabandykite patys juos konservuoti ir tikrai tuo įsitikinsite, o sugaištą laiką atpirks jų skonis, spalva....

Ingredientai:
  • 3 kg. burokėlių;
  • po 2 su kaupu valg. š. cukraus ir druskos
  • 100 ml. silpnesnio acto, 6 proc.
  • kvapniųjų pipirų, česnakų, lauro lapų
Burokus, neluptus ir, jei jie labai dideli perpjautus per pusę, verdame apie 50 min. 
 Išvirus burokams vandenį nupilame ir laukiame kol atvės.
 Atvėsusius burokėlius nulupame ir pasmulkiname kad būtų patogu tarkuoti ar pjaustyti kubeliais.
Aš labiausiai mėgstu tarkuotus.... Pilame ant burokėlių marinatui skirtus produktus, vandens pilame tiek, kad apsemtų . Gerai viską išmaišome.
 Užverdame ir nukaičiame. Pilame į stiklainius, jei šiek tiek skysčio atliks, nieko tokio, nuo to burokėlių skonis nenukentės.
BUS SKANU.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą