2010 m. rugsėjo 21 d., antradienis

Vyras tai vadina "plovu", o aš nebudėjimu prie puodų

Šaltuoju metu laiku didžiausia dalis patiekalų kuriuos ruošiu - "orkaitiniai", jų dėka nereikia budėti prie puodų, o ir namuose tampa kažkaip jaukiau ir šilčiau. Šį kartą patiekalas iš ryžių ir vištienos. Vyras labai mėgsta :) ir vadina jį plovu, beje, patiekalas ganėtinai sveikas.

Ingredientai:
  • 200 gr. ryžių (2 pakeliai virimui, nes pakuojama po 100 gr., čia tam kad "mierkų" nereiktų)
  • vištienos, dėsime porcijiniais gabalėliais, aš paprastai dedu 4 (paveikslėlyje bus aiškiau)
  • morkytė, paprika, svogūnas, šparaginės pupelės (vietoj pastarųjų galite įdėti kalafijoro, grybų arba kitaip keisti ingredientus)
  • 600 - 700 ml. vandens
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus (nebūtina, jei dėsite "riebesnes" vištienos dalis)
Į karščiui atsparų indą sudedame vištieną, kadangi vištiena gaminasi ilgiau nei ryžiai, reiktų gabalėlius šiek tiek įpjauti, tokiu būdų ji greičiau pasigamins.
NB. Vištiena turi būti be odelių.

Ant vištienos suberiame susmulkintas daržoves, ryžius. Viską pabarstome prieskonių mišiniu vištienai, kariu, druskyte.






Užpilame 600 - 700 ml. verdančio vandens (svarbu kad daugiau mažiau viską apsemtų). Jei dėsite aliejaus, jį užpilkite taip pat dabar.



Dedame į orkaitę maždaug 40 min. Praėjus šiam laikui patikriname kaip viskas kepa. Patikriname ar vištiena iškepusi, arba tiesiog kaip kepa, ar niekas nesvyla. Jei matote kad vandens liko nedaug - daugiau nepilkite, nes ryžiai gali pavirsti į košę. Tiesiog primažinkite ugnį ir kepkite dar maždaug 20 min. Jei dėjote vištos krūtinėlę - viskas pasigamins greičiau, teliks išgarinti vandenį.


Po 20 mins viskas turėtų būti tikrai paruošta, todėl pats laikas būtų paskrudinti paviršių, todėl įjungus viršutinio kepimo funkcija "paskrudiname" dar 5 -10 min.

 SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą