Ingredientai:
- 200 gr. ryžių (2 pakeliai virimui, nes pakuojama po 100 gr., čia tam kad "mierkų" nereiktų)
- vištienos, dėsime porcijiniais gabalėliais, aš paprastai dedu 4 (paveikslėlyje bus aiškiau)
- morkytė, paprika, svogūnas, šparaginės pupelės (vietoj pastarųjų galite įdėti kalafijoro, grybų arba kitaip keisti ingredientus)
- 600 - 700 ml. vandens
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus (nebūtina, jei dėsite "riebesnes" vištienos dalis)
NB. Vištiena turi būti be odelių.
Ant vištienos suberiame susmulkintas daržoves, ryžius. Viską pabarstome prieskonių mišiniu vištienai, kariu, druskyte.
Užpilame 600 - 700 ml. verdančio vandens (svarbu kad daugiau mažiau viską apsemtų). Jei dėsite aliejaus, jį užpilkite taip pat dabar.
Dedame į orkaitę maždaug 40 min. Praėjus šiam laikui patikriname kaip viskas kepa. Patikriname ar vištiena iškepusi, arba tiesiog kaip kepa, ar niekas nesvyla. Jei matote kad vandens liko nedaug - daugiau nepilkite, nes ryžiai gali pavirsti į košę. Tiesiog primažinkite ugnį ir kepkite dar maždaug 20 min. Jei dėjote vištos krūtinėlę - viskas pasigamins greičiau, teliks išgarinti vandenį.
Po 20 mins viskas turėtų būti tikrai paruošta, todėl pats laikas būtų paskrudinti paviršių, todėl įjungus viršutinio kepimo funkcija "paskrudiname" dar 5 -10 min.
SKANAUS.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą