Ingredientai sriubai:
- vištiena (4 blauzdelės, arba 2 ketvirčiai)
- svogūnas, lauro lapai, kvapnūs pipirai - sultiniui
- ryžiai (50 gr. - pusė pakuotės virimui, pakuojama po 100 gr.), vietoj ryžių galima dėti bulvytę
- morkytė, sauja šviežių rūgštynių arba du valg. šaukštai konservuotų
- jei turite labai tiks baravykai (šaldyti ar švieži), kelios šparaginės pupelės
- sultinio (kubeliais arba milteliais ekologiško)
- 2 virti kaiušiniai
- išvirta vištiena, smulkiai supjaustyta ir nuimta nuo kauliukų;
- makaronai (2 geros saujos), tinka visų formų išskyrus "ilguosius"
- nedidelė paprika ar pusė didelės
- svogūniukas
- sūris (tarkuotas, dedama pagal skonį, nes sūris niekada nepagadins :)
- 2 šaukštai pomidorų padažo
Verdame apie 40 min., jei vištiena nebuvo šaldyta - 30 min.
Kol sultinys verda pasiruošiame ir susismulkiname daržoves, atsidedame ryžių. NB. Rūgštynes dėsime sriubai baigiant virti, ne anksčiau.
Išvirusią vištieną sudedame atvėsti, jei sultinio gavosi gana daug, būtų naudinga kelis samčius atidėti apkepui, geriausia jei tai būtų mažas puodelis kurį vėliau galėtumėte pakaitinti.
Daržoves, ryžius, sultinį sudedame virti į vištienos sultinį ir tuo metu jau galite išsivirti 2 kiaušinius.
Sriubą verdame 15 min.
Po 15 min. į sriubą sudedame kiaušinius (virtus ir susmulkintus) ir rūgštynes.
Paverdame viską dar 3 min.
SKANAUS.
Nepamirškite grietinės :)
Grįžtame prie jau atvėsusios vištienos, nuimame odeles, o mėsyte "nuskabytą" nuo kaulų sudedame atskirai ir susmulkiname. Pasiruošiame karščiui atsparų indą, tepti jokiais riebaliukais nereikia, į jį tiesiai dedame vištieną, supjaustytą papriką, svogūną.
Sudedame makaronus (nevirtus) ir viską gerai išmaišome.
Pamenate sultinį kurio šiek tiek atidėjome? Į jį įpilame šiek tieka vandens, įdedame 2 šaukštus pomidorų padažo ir mėgstamų prieskonių (labai tinka priekonių mišiniai vištienai, makaronams), druskytės dedame pagal skonį. Visą užpilą sumaišome ir užkaitiname iki virimo. Tuomet užpilame ant visų produktų. Dėl skysčio kiekio - turėtų būti bent 500ml vandens, tačiau darant pirmą kartą tiesiog pilkite į indą tiek kad visi ingredientai būtų apsemti.
Viską šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame (troškiname, verdame) apie 15 min. Tiesiog kol skysčio ženkliai sumažės. Dėl orkaitės temperatūros - be baimės galite nustatyti 220 laipsnių.
Po 15 min. ištraukiame apkepą ir užbarstome sūrį. Pašauname į orkaitę dar 5 -10 min. - kol gražiai apskrus. Man čia labai praverčia viršutinio kepimo rėžimas.
SKAUNAUS.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą