2010 m. rugsėjo 23 d., ketvirtadienis

Kai vyras laikosi dietos arba kalakutas virtęs zuikiu

Vyras periodiškai nusprendžia laikytis dienos, paprastai tai įvyksta keletą sykių į metus. Dieta jokia specifinė, tiesa, vieną sykį bandė laikytis grikių dietos, ištvėrė pusdienį. Šį sykį nusprendė, kad kokia savaitę nevalgys mėsos, tik darzoves, vaisius ir kokių kruopyčių. Bemėsė dieta truko 2 dienas, trečiąją dieną pasakė, kad jam "silpnoka" nevalgant mėsos.... Su tuo dietiniu maistu pas mus sudėtinga, nes ir šiaip jis nevalgo jokių dešrų, rūkytų produktų, nesimaitina kavinėse, savaitei mums pakanka vieno kepalėlio duonos, o aš kasdien stengiuosi paruošti kuo natūralesnį ir sveikesnį maistą (su kokia viena išimtimi per savaitę, paprastai savaitgaliais). Grįžtant iš darbo, užsukusi į parduotuvę kažkodėl pastvėriau smulkintos kalakutienos. Kalakutieną gaminu gana dažnai, tai kotletukai, tai iešmeliai. Kotletukai būtų turbūt skaniausia, tačiau ir pačių sveikiausių ar leisiausių nepridėčiau prie dietinio maistos kategorijos (nes visgi kepti reikia, o kalakutiena yra liesa mėsa ir reikia papildomų riebalų, ir netgi tada tai būtų maltinukai, o ne kotletukai). Po ilgų dvejonių sugalvojau iškepti vieną didelį "kotletą", dar vadinamą netikru zuikiu, tačiau, žinoma, dietinį jo varijantą. Recepto pabaigoje paršysiu kaip jį paruošti skaniau, taip sakant, ne dietiskai.
Ingredientai
  • 500gr. smulkintos kalakutienos
  • 1 kiaušinis
  • 3 su kaupu šaukštai ryžių miltų
  • prieskonių paukštienai, raudonėlio, kmynų
Smulkintą kalakutieną sudedame į indą, kuriame būtų patogu išmaišyti produktus.
Į tą patį indą dedame miltus, įmušame kiaušinį, pabarstome prieskoniais ir viską gerai išmaišome.








Gaunasi masė labai panašį į tą kurią matėte pirmąjame paveikslėlyje.
Karščiui atsparų indą ištepame sviestu ghee (labai plonai), ir į jį dedame suformuotą didelį kotletą. Tiesa jis šiek tiek minkštokas, todėl "formavimą" galite pabaigti jau kotletui "ilsintis" inde. Viršų apibarstome kmynais, aplink kotletą įpyliau šiek tiek vandens, nes maniau ir dabar manau, kad jis neleis labai išsausėti mėsai. Taigi visą šį grožį pašauname į orkaitę, drąsiai nustatykite 200 laipsnių temperatūrą. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio storumo kotletą paruošite. Aš šį kepiau 40 min. 10 min iš Jų skyriau viršutiniam kepimui, t.y. plutelės paskrudinimui (vis skaniau)...
Štai toks zuikis išėjo.









SKANAUS.








Skanesni zuikio varijantai
  • naudoti smulkintą kiaulieną
  • vietoje miltų dėti džiuvėsėlius arba batoną
  • įdėti šaukštelį majonezo į mėsą
  • viršų apibarstyti sūriu
  • patiekti su bulvių koše

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą