Pasirodo - jokia čia naujiena, mano močiutė kaime, kai turėdavo daug sviesto, kad jis nesugestų, darydavo tą patį kaip ir gaminant sviestą ghee. Pati jį gaminau daugybę kartų, bet, deja, tokio karamelės kvapo kaip pirktiniame "išgauti" dar nepavyko (vis bijau pervirti), tačiau išvirus kokį 200 puodą manau jau pavyks. Kuo gi jis man patinka:
- neįsigeria į kepinius taip kaip aliejai
- nesudega, t.y. mažo kiekio užtenka dideliam kiekiui kepinių
- nepriduoda kepiniams jokių specifinių skonių
Virimo procesą nupaveikslavau, gal kam pravers :)
Ruošiau iš 400 gr. sviesto.
Sudedam.
Lydosi.
Toliau virimas...
Išvirė. Leidžiame ataušti šiek tiek.
Į indelį pilu sveistą, perkošiu per 4 sluoksnių marlę.
Tai kas liko puodo dugne....
Aušta indelyje...
Priklausomai nuo temperatūros kurioje sviestą laikysite jis gali sustingti, man tai primena medų....
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą