2010 m. spalio 25 d., pirmadienis

Lietuviškas ir naminis sushis, o tiksliau maki

Šis sušio varijantas - be jokios rizikos, t.y. jokios žalios žuvies ar kitų "rizikingų" ingredientų, o sudėtiniai elementai - puikiai pažįstami mūsų skonio receptoriams.

Ingredientai:
  • 200 gr. ryžių
  • 4 valg. š. ryžių acto
  • 1 su kaupu arbat. š. cukraus.
  • 5 - 6 krabų lazdelės
  • nedidelis agurkas
  • majonezas, vasabi krienai
  • 4 - 5 lakštai įvyniojimui

 Visų pirma - išvirkite ryžius, suberkite juos į plastikinį indą ir dar ant karštų supilkite ryžių actą sumaišytą su cukrumi. Atsargiai maišykite ir vėsinkite.
 Ant bambukinio padelio dėkite lakštą, blizgioji jo pusė turi būti išorėje.
 Denkite lakštą ryžiais.
 Toje vietoje, kur dėkite "įdarą" tepkite vasabi. Jo kiekis - skonio reikalas.
 Sudėkite lazdelėmis pjaustytus agurkus ir krabų lazdeles.
 Patpkite majonezu.
 Ir nuo "storojo" krašto pradėdami vyniokite. Lakšto dalį kurioje nebuvo ryžių patepkite ryžių actu ar vandeniu, kad "suliptų".
 Viso gavosi 4 ritinėliai. Juos pjaustykite labai aštriu peilių, kad makiai gautųsi gražūs.
 SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą