2010 m. spalio 22 d., penktadienis

Silkė baltuose pataluose

Silkės "apklotų" receptų ir varijantų yra begalė. Šis - vienas mano mėgstamiausių.

Ingredientai:
  • marinuotos silkės
  • 200 - 300 gr. varškės (gali būti ir smulki, ir grūdėta)
  • 1 - 2 valg. š. grietinės
  • svogūnų laiškų (gera sauja smulkintų)
  • krapų arba/ir petražolių
  • juodųjų pipirų, raudoniosios šaldžiosios paprikos miltelių

 Varškytę sudedame į indelį.
 Dedame grietinę, barstome prieskonius.
 Priklausomai nuo to kaip mėgstate galite maišytuvu viską pertrinti arba ne. Svarbiausia - išmaišykite :)
 Svogūnų laiškus susmulkinkite.
 Suberkite į bendrą masę ir išmaišykite.
 Susmulkinkite žalumynus.
 Mano tradiciniu receptu marinuota silkė su mėlynuoju svogūnu.
 Dėkite arba porcijomis, arba į patiekimui skirtą indą. Aš būtinai dar dedu su silke kartu marinuoto svogūno.







"Apklojame" silkę anksčiau paruošta mase.

 Pabarstome žalumynais.

SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą