Ingredientai:
- 200 gr. ryžių
- panyro
- daržovių (tinka šiam patiekaui daug daržovių, aš ruošiau su morka, svogūnu bei paprika)
- sviesto ghee kepinimui
- prieskonių: druskos, 1/3 arbat š. garam masala, žiupsnelis nesmulkinto kumyno, saldžios paprikos miltelių, kario, asafetidos, sezamo sėklų (pasirinktinai), tinka, tačiau nebūtina - šiek tiek rozmarino, juodųjų pipirų.
Atsiriekiame sūrio. Aš saviškį buvau barščiusi prieskoniais - nieko baisaus jei ir jūsiškis bus pabarstytas. Svarbiausia kad nebūtų labai "priprieskonintas".
Supjaustome sūrį kubeliais.
Išvirtus ryžius sudedame į didesnį puodą, kuriame būtų patogu maišyti. Kol ruošite visą kitą laikykite juos uždengtus.
Į įkaitintą sviestą dedame daržoves.
Šiek tiek pakepę suberiame prieskonius. Gerai išmaišome, minutę pakepiname.
Dedame sūrį. Beje, jį iš anksto galite pakepti labai karštame svieste, tokiu būdu jis įgaus "atsparesnę" formą ir bus gražiai apskrudęs.
Maišome kol kepa labai atsargiai, kad sūrio gabalėliai nesubyrėtų. Kepame tol kol daržovės bus paruoštos.
Viską suberiame į ryžius ir gerai išmaišome.
Jei reikia išmaišę dar viską pakaitinkite ant silpnos ugnies.
SKANAUS.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą