2010 m. lapkričio 9 d., antradienis

Vištienos rolikas :)

Kaip pavadinti šį šedevriuką net ir nežinau, mano vyras vadina "roliku", tad tebūnie :)

Ingredientai:
  • vištienos krūtinėlės (2 puselių filė)
  • sauja špinatų (šviežių ar šaldytų)
  • 100 gr. fermentinio sūrio
  • 2 kiaušinių
  • džiuvėsėlių (4 - 5 valg. š.)
  • kmynų, druskos, kalendros, prieskonių mišinio vištienai

Krūtinėlę išmušame laabai plonai su prieskoniais vištienai.
 Arba šaldytus ar šviežius špinatus sausiname. Aš tiesiog ilgai ir visaip sausinu ant popierinių rankšluostėlių.
Šviežius špinatus rekomenduočiau blanširuoti.
 Fermentinį sūrį sutarkuojame, barstome kmynais, druskyte, smulkinta kelendra (laaabai nedaug). Jei norite, galite pabarstyti pipiriukais.
 Į sūrį sudedame špinatus ir visą masę gerai išmaišome.
 Vištos krūtinėlės file dedame į tokį pailgą blynuka, o ant jo, ruošta sūrį ir špinatus.
 Sudėjus įdarą, lipiname "viršų" iš vištienos file.
 Pabandome padaryti šį "rolika" kuo mažiau "kiaurą".
 Apvoliojame, atsargiai versdami, džiuvėsėliuose.
 Suplakame kiaušinius. Šiame plakanyje apvoliojame roliką, tava jį vėl apvoliojame džiuvėsėliuose, vėl plakinyje - vėl džiuvėsėliuose.
 Viską darome atsargiai, kad nesubyrėtų.
 Paruoša suktinuką dedame į kepimo indą. Jokių riebaliukų nereikia.
 Aš kepu konvekcinėje krosnelėje, tačiau puikiai tiks ir orkaitė. Kepame apie 40  min. 180 - 200 C temperatūroje. Po  20 min. kepimo, jį reiktų apversti, nes kartais apatinė pusė šiek tiek "sušlampa".
 Iškeptas atrodys maždaug taip.
 O perpjovus - taip.
 Bus tikrai skanu, o valgyti galima ir karštą, ir šaltą.

SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą