2010 m. spalio 22 d., penktadienis

Silkės pradžiamokslis

Silkė, nesvarbu kiek daug lašišų bebūtų - labai skanu. O kad būtų sveikiau, ją pasiruošiu pati, nes netgi pirkta silkių file būna išbalinta, kaulai ištirpdinti... ką jau kalbėti apie tą, kurią perkate jau marinuotą.

Ingredientai:
  • sūdyta silkė, neišdarinėta
  • svogūnai
  • 100 ml. balto vyno acto
  • alyvuogių aliejaus (tiek kad apsemtų)
 Na va ir mano gražuolės :)
 Išdarinėjimas - lyg baubas, bet iš ties nėra jau taip baisu. Žvynai jau būna pašalinti. Tereikia nupjovus galvą, perpjovus pilvą išimti "turinį".





 Perpjauname viršutinę dalį ir atskiriame puses. Didysis kaulas išsiims lengvai.
"Nudiriame" odą nuo jau išvalytos filė.








Filė aš paprastai nuplaunu po tekančiu vandeniu.









Supjaustome svogūnus. Kiekis ir pjaustymo forma priklauso nuo Jūsų skonio. Indą kuriame laikysite žuvytę "išklojame" svogūnu. Dedame ant jo supjaustytą silkę. Kai viską sudėsite - "uždenkite" pjaustytu svogūnu, užpilkite actu ir aliejumi.

Konkretaus laiko marinavimui nėra, aš dažnai neištveriu ir ragauju jau po kelių valandų.

SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą