2010 m. spalio 20 d., trečiadienis

Cannelloni makaronai... su lietuviškumo prieskoniu :)

Labai skanu, įdomu bei gražu... tačiau padirbėti teks.

Ingredientai:
20 - 30 cannelloni "triūbelių"
500 gr. smulkintos mėsos (tinka visos rūšys)
šviežių arba šaldytų baravykų (gera sauja)
svogūnas
žalių marinuotų pomidorų (2 - 3 vnt.), jei neturite galima pakeisti paprika
6 valg. š. pomidorų padažo
2 - 3 valg. š. grietinės
2 valg. š. miltų
100 gr. tarkuoto fermentinio sūrio
prieskonių: maltos paprikos, rosmarino, juodųjų pipirų, prieskonių mišinio mėsai, kajeno pipirų, druskytės
sviesto ghee ar aliejaus kepimui (labai nedaug)


 Susmulkiname daržoves.
Mėsytę barstome prieskoniais ir mentele smulkiname, kol ji kepa.
 Į apkeptą mėsą (pilnai iškepti nebūtina, nes iškeps kartu su daržovėmis) sudedame susmulkintas daržoves, išmaišome.
 Pakepę 10 min. į keptuvę dedame 2 š. pomidorų padažo. Išmaišome.
 Pakepame 2 min., nuimame nuo viryklės ir leidžiame vėsti.
 Iš 300 ml. vandens, 1 š. pomidorų padažo ir prieskonių paruošiame skystį. Prieskonių berkite nedaug, arba iš viso jų nedėkite.
Karščiui atsparų indą šiek tiek patepame riebalais, surandame patogų įrankį "triūbelėms" kimšti.
 Kemšame taip po vieną ir dedame į indą.
 Kemšame toliau...
 Jau prikimštos...
Makaronus užpilame ankščiau ruoštu skysčiu. Priklausomai nuo indo, skysčio gali reikėti ir daugiau. Tiesiog pilkite tiek kad "triūbelės" būtų apsemtos.
Uždenkite indą dangčiu ar folija ir pašaukite į orkaitę. Taip kepsime apie 20 - 30 miūn. priklausomai nuo to kaip greitai užvirs skystis.
 Likusį pomodorų padažą, grietinę ir miltus sumaišome.
Geriausia suplakti rankiniu smulkintuvu. Įpilkite į masę porą valg. š. vandens ir išmaišykite.
 Įmaišykite prieskonius - rozmariną, smulkintą apriką, kajeno pipirus, juoduosius pipirus, druskytę.
 Pasiruošę užpilą, sutarkuokite fermentinį sūrį, pagal skonį ir norą - žalumynų.
 Taip makaronai atrodys po 20 - 30 min. Foliją ar dangtį nuimkite - indo dengti daugiau nereikės.
 Padenkite viską užpilu. Pašaukite į orkaitę dar 20 min.
 Po 20 min. turėtų atrodyti taip.
 Barstome sūriu. Pašauname į orkaitę ir kepiname tol, kol sūris gražiai apskrus.
Paruošta.
SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą