2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Perlinių kruopyčių skanėstai

Perlinės kruopos - mūsų dažnai pamirštamos be reikalo. Jas labai mėgau vaikystėje, mama jas vadindavo šuniukų kruopomis, nes dar neesant visiems chappi, būtent perlinės kruopytės virtos su mėsos kiauliukais dažnai būdavo daugelio šunelių racione. Kadangi perlines kruopas išvirti lengviau ir greičiau jei jas pamirkote vandenyje, siūlau iš vakaro užmerkti 300 gr. kruopų, o jų turint daugiau paruošti ir sriubą ir puikų garnyrą.

Ingredientai
  • 300 gr. sausų perlinių kruopų (kiekis išmirkius gausis tikrai nemažas)
Sriubytei
  • 2 l iš paukštienos ar kitos mėsytės sultinio
  • 1 morka
  • 2 svogūnai
  • 3 pieniškos dešrelės
  • sauja pjaustytų marinuotų ar raugintų agurkėlių
  • druskos, pipirų, kario priekonių, jei norėtumėtė rūgštesnės sriubos - šie tiek rūgštynių
  • 1 š. aliejaus
Keptai košei
  • sauja šviežių ar šaldytų baravykų
  • 1 morka
  • 2 svogūnai
  • druskos, kario prieskonių, smulkintos paprikos su rozmarinais, žiupsnelis garam masala priekonių
Visų pirma išmirkytas kruopas išverdame, virti reiktų apie 1 val., nebent turite greitpuodį. Paliekame puode laukti savo eilės. Taip pat išvedame sultinį, išimame mėsytę.

SRIUBA

 Sutarkuojame morką, susmulkiname dešreles, agurkėlius.
 Susmulkintą svogūną beriame į įkaitintą keptuvę, pakepame kelias minutes.
 Į pakepusį svogūną sudedame morkytę, dar šiek tiek pakepame.
 Į karštą sultinį dedame prieskonius, dešreles, keptus svogūnus su morka, 4 valg. š. su kaupu išvirtų perlinių kruopų. Verdame viską apie 10 min.
 Smulkintus agurkėlius, jei norite - rūgštynių, įberiame sriubai pavirus 10 min.
 Subėrus paskutinius ingredientus belieka pavirti dar 5 min.
 Galima ragauti, beje, skaniausia su grietine.


KEPTA KOŠĖ

Susmulkiname morką, svogūnus, grybus.

 Iš pradžių karštoje keptuvėje uždedame kepti svogūnus ir grybus. Pakepti reiktų 5 min.
Per tą laiką į karščiui atsparų indą suberiame virtas kruopas.
Po 5 min., į svogūnus ir grybus, suberiame morkytes ir prieskonius. Pakepiname keletą minučių
 Į keptuvę pilame 200 - 300 ml. verdančio vandens. Gerai išmaišome.
 Visą keptuvės turinį supilame ant košės. Ir išmaišome.
 Keptuvėje buvusio skysčio gali būti mažai.
 Vandens įpilkite dar šiek tiek, kad vietomis, ant košės jo būtų pora milimetrų.

Kepame apie 1 val. orkaitėje.
SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą