Ingredientai
- didelis kopūstas
- 100 gr. ryžių
- 500 gr. smulkintos mėsytės (norint liesiau - paukštiena, tradiciškiau - visos kitos mėsytės)
- 2 svogūnai
- druska, pipirai, priekonių pasirinktai mėsos rūšiai (dėti į įdarą)
- morka, keletas pomidorų (labiausiai tinka marinuoti žali)
- po 3 valg. š. grietinės, pomodorų padažo
- 2 valg. š. miltų
- kmynų, pipirų, asafetidos (padažui)
- bulvių (čia garnyrui...)
Kopūsto kotą išpjauname, nulupame viršutinius lapus, nuplauname. Aš kad būtų lengviau įdėti, išimti ar apversti kopūstą vandenyje įsmeigiu tokį iešmą skirtą mėsai apversti, ar pjaustant laikyti mėsą.
Verdančiame vandenyje, kaitiname kopūstą. Tai iš vienos, tai iš kitos pusės. Apvirusius lapus nuimame, ir toliau kaitiname.
Geriau žinoma kad kopūsto lapai nesuplyštų.. Iš koto einančias stora dalis galite išpjauti.
Puodo dugną, kuriame troškinsime balandėlius, išklojame keliais kopūsto lapais.
Susmulkiname morkytes, pomidoriukus.
Vyniojame balandžius.
Dedame gražiai i puodą.
Ant kiekvieno sluoksnio užberiame morkų, pomidorų.
Užpilame verdančiu vandeniu ir troškiname apie 40 min.
Per tą laiką pasiruošiame padažą. Į pomidorų padažą dedame grietinę, kmynus, asafetidą, druskytę ir visus kitus prieskonius. Išmaišome blenderiu.
Į šia išmaišytą masę beriame miltus, išmaišome.
Gausis maždaug tokia masė.
Į verdančius balandėlius po truputį šaukštu dedame padažą.
Reikia lėtai, pamaišant, supilti jį visą.
Įmaišius visą padažą turėtų atrodyti maždaug taip.
Paverdame su padažu balandėlius apie 10 min. Ir jau galime skanauti.
Skaniausia su bulvėmis (mes mėgstame su biriomis) arba bulvių koše.
SKANAUS.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą