2010 m. spalio 25 d., pirmadienis

Kepta žuvyte... popieriuje

Tai vienas mano mėgstamiausių būdų kepti žuvį, nes nereikia riebalų, pati žuvis nesubyra. Tinkamiausia šiam būdui tai visa žuvis, ir kuo ji mažesnė tuo geriau, vienu metu galima kepti jų daugiau, visas įvyniojus į kepimo popierių. Ypač tinka kepant įdarytą žuvį, nes kepant įdaras neišbyrės, žuvis išlaikys savo formą.

Ingredientai:
  • Žuvis (aš šį kartą kepiau karosą)
  • Daržovės - keletas svogūnų, pomidorų, citrina, paprika (nedidelė)
  • Krapų, petražolių
  • Grietinėlės, 200 ml.
  • Druskos, citrinpipirių, priekonių mišinio žuviai
  • Kepimo popieriaus


Šviežią žuvį išvaliau, nuskutau žvynus, išvaliau vidų. Gerai nuploviau.
Žuvies vidų ir išsorę įtriniau druska ir cintrinpipiriais.

 Į žuvytės pilvelį pridėjau smulkintos paprikos ir citrinos. Įberiau į vidų šiek tiek prieskonių mišinio žuvytei.

 Žuvį, kiek pavyks, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Ir pradėkite vynioti į kepimo popierių.
 Dėkite į karsčiui atsparų indą ir kepkite 1 val. Jei žuvis labai sausės, įpilkite vandens. Galite šiek tiek pašlapinti popierių. Priklausomai nuo žuvies dydžio kepti reiktų nuo 50 min. iki 1,5 val.
 Kol žuvis kepa susmulkinkite krapų, petražolių. Į indelį su žalumynais įberkite šiek tiek druskos ir prieskonių mišinio žuviai.
 Užpilkite viską grietinėle.
Kai iškeps, žuvytę ištraukite iš orkaitės. Susidariusį skystį, jei tokio bus, nupilkite į atskirą puodelį. Popierių nuimkite.
 Išlaisvintą žuvį dėkite į tą patį indą, kuriame ją kepėte prieš tai.
 Ant jos dėkite pomidorų riekeles, svogūnų skilteles, prieš tai užpylę pusę grietinėlės mišinio.
 Skystį, susidariusį žuviai kepant įpilkite į indą su grietinėle. Jo išpilti tikrai neverta.
 Ant žuvytės supilkite likusią grietinėlę su žalumynais. Pašaukite atgal į orkaitę dar 20 min.
 Taip atrodys iškepusi žuvytė.

SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą