Ingredientai:
- Žuvis (aš šį kartą kepiau karosą)
- Daržovės - keletas svogūnų, pomidorų, citrina, paprika (nedidelė)
- Krapų, petražolių
- Grietinėlės, 200 ml.
- Druskos, citrinpipirių, priekonių mišinio žuviai
- Kepimo popieriaus
Šviežią žuvį išvaliau, nuskutau žvynus, išvaliau vidų. Gerai nuploviau.
Žuvies vidų ir išsorę įtriniau druska ir cintrinpipiriais.
Į žuvytės pilvelį pridėjau smulkintos paprikos ir citrinos. Įberiau į vidų šiek tiek prieskonių mišinio žuvytei.
Žuvį, kiek pavyks, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Ir pradėkite vynioti į kepimo popierių.
Dėkite į karsčiui atsparų indą ir kepkite 1 val. Jei žuvis labai sausės, įpilkite vandens. Galite šiek tiek pašlapinti popierių. Priklausomai nuo žuvies dydžio kepti reiktų nuo 50 min. iki 1,5 val.
Kol žuvis kepa susmulkinkite krapų, petražolių. Į indelį su žalumynais įberkite šiek tiek druskos ir prieskonių mišinio žuviai.
Užpilkite viską grietinėle.
Kai iškeps, žuvytę ištraukite iš orkaitės. Susidariusį skystį, jei tokio bus, nupilkite į atskirą puodelį. Popierių nuimkite.
Išlaisvintą žuvį dėkite į tą patį indą, kuriame ją kepėte prieš tai.
Ant jos dėkite pomidorų riekeles, svogūnų skilteles, prieš tai užpylę pusę grietinėlės mišinio.
Skystį, susidariusį žuviai kepant įpilkite į indą su grietinėle. Jo išpilti tikrai neverta.
Ant žuvytės supilkite likusią grietinėlę su žalumynais. Pašaukite atgal į orkaitę dar 20 min.
Taip atrodys iškepusi žuvytė.
SKANAUS.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą