2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Šviežių kopūstų skanėstas

Yprasta troškinti raugintus kopūstus, tačiau troškinti švieži yra tikrai laaaabai skanūs ;)

Ingredientai
  • pusė kopūsto (arba visas, tačiau mažas)
  • 1 didelė morka
  • 1 - 2 svogūnai
  • 1 š. sviesto
  • druskos, pipirų, kmynų, asafetidos, garam masala, kadagio uogų
 Kopūstą, prieš smulkinant, perpjauname į kelias dalis. Taip bus patogiau pjaustyti.
 Smulkiname.
 Susmulkintą kopūstą suberiame į puodą.
 Gausiai užbarstome pipirais, kmynais, šiek tiek druskos.
 Čia šiaip... taip atrodo kadagio uogos, kurios labai tinka šiam troškiniui.
 Išmaišome visus prieskonius su kopūstais, užpilame verdančiu vandeniu, kad juos apsemtų, užberiame kelias kadagio uogas.
 Troškiname apie valandą.
 Susmulkiname morką ir svogūną.
 Svieste pakepame keletą minučių.
 Į verdančius kopūstus dedame kepintą morką ir svogūną.
 Prieš maišant suberiame asafetidą, druskytę, garam masasą. Išmaišę troškiname dar 20 min.

SKANAUS.

O skanu bus tikrai ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą