2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Paukštienos iešmeliai

Vasarą visada smagu gaminti kepsninėje... šašlykus, bulves, kepsnelius, skrudinti duoną.. Tačiau šis sezonas trunka palyginti trumpai. Čia - paprastas receptukas, labai tinkamas užkandžiui, primenantis vasarą. Beje, jį gaminti galima ir vasarą, kepsninėje ir bus kur kas skaniau :)
Ingredientai
  • 300 - 400 gr. paukštienos (tinka tiek vištiena, tiek kalakutiena)
  • 4 valg.š. pomidorų padažo (idealu, jei jis bus su česnakais)
  • 1 valg. š. sojų padažo
  • 1 valg. š. sweet chilli padažo
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 medinių iešmelių
  • 6 - 7 gabalėliai šviesios ar baltos duonos
  • 3 skiltelės česnako
  • druskytės, provanso prieskonių

Paukštieną supjaustome panašiais gabalėliais kaip tradiciniams šašlykams, šiek tiek mažesni.
Ant gabalėlių supilame sojų padažą, sweet chilli padažą, 3 š. pomidorų padažo, 1 š. alyvuogių aliejaus.
 Gerai išmaišome ir, jei yra galimybė, palikite šiek tiek marinuotis.
 Ant medinių iešmelių mauname paukštieną.

 "Sumaustyti" atrodys maždaug taip.
 Galima kepti orkaitėje, kepsninėje ar konvekcinėje krosnelėje. Aš kepu pastarojoj, pavartant puseles, 170 - 180 C temperatūroje, apie 30 min. Jei noriu labiau apskrudinti pakepu dar 5 min. 220 C.

 Kol iešmeliai kepa, pasiruošiame prie jų skrebučius. Duoną suraikome Jums patinkančiais gabalėliais.
 Į alyvuogių aliejų įspaudžiame česnaką.
 Sudedame likusį pomidorų padažą, pabarstome provanso prieskonių mišiniu.
 Sutrynus viską blenderiu gausis tokia masė.
 Ja užtepame kiekvieną riekelę ir dedame kepti. Užteks 15 -20 min. orkaitėje ar ant grotelių kepsninėje.
 Iškepę atrodys maždaug taip.
Iešmelius patiekiame su skrebučiais, nuo iešmelių kepsnenių nuimti nebūtina, nes mediniai pagaliukai nebūna labai karšti.
 SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą