Ingredientai
- 300 - 400 gr. paukštienos (tinka tiek vištiena, tiek kalakutiena)
- 4 valg.š. pomidorų padažo (idealu, jei jis bus su česnakais)
- 1 valg. š. sojų padažo
- 1 valg. š. sweet chilli padažo
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 4 medinių iešmelių
- 6 - 7 gabalėliai šviesios ar baltos duonos
- 3 skiltelės česnako
- druskytės, provanso prieskonių
Paukštieną supjaustome panašiais gabalėliais kaip tradiciniams šašlykams, šiek tiek mažesni.
Ant gabalėlių supilame sojų padažą, sweet chilli padažą, 3 š. pomidorų padažo, 1 š. alyvuogių aliejaus.
Gerai išmaišome ir, jei yra galimybė, palikite šiek tiek marinuotis.
Ant medinių iešmelių mauname paukštieną.
"Sumaustyti" atrodys maždaug taip.
Galima kepti orkaitėje, kepsninėje ar konvekcinėje krosnelėje. Aš kepu pastarojoj, pavartant puseles, 170 - 180 C temperatūroje, apie 30 min. Jei noriu labiau apskrudinti pakepu dar 5 min. 220 C.
Kol iešmeliai kepa, pasiruošiame prie jų skrebučius. Duoną suraikome Jums patinkančiais gabalėliais.
Į alyvuogių aliejų įspaudžiame česnaką.
Sudedame likusį pomidorų padažą, pabarstome provanso prieskonių mišiniu.
Sutrynus viską blenderiu gausis tokia masė.
Ja užtepame kiekvieną riekelę ir dedame kepti. Užteks 15 -20 min. orkaitėje ar ant grotelių kepsninėje.
Iškepę atrodys maždaug taip.
Iešmelius patiekiame su skrebučiais, nuo iešmelių kepsnenių nuimti nebūtina, nes mediniai pagaliukai nebūna labai karšti.
SKANAUS.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą