2010 m. spalio 25 d., pirmadienis

Šaltiena

Darbo tikrai bus, tačiau ateinančias kelias dienas nereikės galvoti apie užkandžius... ar net pietus :)

Ingredientai:
  • 1kg - 1,5 kg kiaulienos (kauliukų turėtų būti daugiau nei mėsos)
  • 600 gr. jautienos (mėsos daugiau nei kauliukų)
  • 1 kg vištienos (tinka visos dalys, svarbiausia - mėsytė)
  • 2 kiaulės kojos
  • morkų, česnakų
  • 1 valg. š. druskos 
  • 1 arbat. š. su kaupu juodųjų pipirų
  • lauro lapelių
Aš verdu viską maždaug 3l talpos puode.

Pirma dedu virti dali kaiulienos, vistienos, jautienos.
Verdu pirmąją "porciją" gerą valandą. Po valandos išimu dalį mėsos, kad tilptų sudėti kaiulės kojos ir likusi nevirta mėsa. Ilgiausiai reiktų virti kiaulės kojas, jautieną. Įdėkite lauro lapelių.
Išvirus pirmąjai "porcijai" paruošiu kojytes.
Sudėtas likusias mėsas verdu 3 val.

Per tą laiką pasiruoškite indelių.
Likus valandai iki gamybos pabaigos sudėkite svogūnus, smulkiai pjaustyti nereikia. Sudėkite druską ir pipirus. Vienok paragaukite - sustingusi šaltiena bus skani jei virdama puode buvo sūroko skonio.
Išimtas porcijas mėsos aušiname.
Likus iki virimo pabaigos 30 min. idėkite nuskustą nesmulkantą morką, ar kelias. Pasiruoškite česnako skiltelių.
Atvėsusią virtą mėsą susmulkinkite, kuo ji bus smulkesnė - tuo skaniau.
Išvirus mėsai viską išgrėbkite, leiskite aušti.
Per kiaurasamtį perkoškite sultinį.
Sultinį uždenkite, kad neatvėstų kol viską sudėsite.
Kiaulės kojos bus išvirę jei odelė bus suskilinėjusi maždaug taip.
Supjaustykite virtas morkas.
Susmulkintą mėsa suberkite atgal į sultinį. Jei sultinio liko mažai ir bijote, kad šaltiena bus labai sodraus Iskonio. Į pilkite šiek tiek vandens. Įspauskite kelias skilteles česnako. Užvirkite.

Indelių dugnus pabarstykite morkomis.






Supilkite šaltieną į indelius ir padėkite vėsiai, tam kad sustingtų.






SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą