2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Kitokie Kijevo kotletai arba kepsneliai Kijevo kotletų pagrindu

Tai tiesiog Kojevo kotletai kurių nereikia virti ar kepti aliejuje, o įdarysime juos sūriu.. Traški plutelė bet kuriuo atveju bus, nes tai bene skaniausia kotletų dalis.

Ingredientai
  • 0,5 kg. vištienos file
  • 2 kiaušinių
  • 2 valg. š. pieno
  • 6 valg. š. su kaupu džiuvėsėlių
  • 100 gr. fermentinio sūrio
  • druskytės, pipiriukų, kario priekonių, kmynų, prieskonių paukštienai

Vištienos file supjaustome kuo plonesniais ir platesniais gabalėliais. Uzbarstome prieskonių, visą mėsą šiek tiek pamušame, ne gabalėlius atskirai, o tiesiog viską. Paliekame marinuotis.


Pasiruošiame kitus ingredientus. Kiaušinius suplakame su pieniuku, sūrį supjaustome  storomis ladelėmis, aš jas mėgstu pabrastyti prieskoniais. Džiuvėsėlius supilame į gilesnį indelį.
 Vištienos gabalėlius, imame po kelis ir pamušame, stengiamės kad jie būtų plonesni.




Į vieną tokį gabalėlį dedame lazdelę sūrio ir vyniojame, kitu vištienos gabalėliu, užvyniojame taip kad sūrio nesimatytų. Galima rankomis tiesiog viską šiek tiek paspausti

 Tūrėtų išeiti toks suktinukas.
 Suktinuką apvoliojame džiuvėsėliuose.
 Apvoliojame kiaušinio plakinyje.
 Vėl apvoliojame džiuvėseliais.
 Dedame į karščiui atsparų indą, prieš tai jį šiek tiek "pateplioję" riebaliukais.













Kai viską suvyniosite ir apvoliosite kepsneliai atrodys maždaug taip.
Likusį sūrį, kurio neprireikė, šiek tiek pasmulkiname, suberiame į likusį kiaušinio ir pieno plakinį, įberiame kmynų, kario.
 Su blenderiu susmulkiname į skystos ir vientisos masės.
 Pasiruošiame konditerinį teptuką.
Ale Kijevo kotletus prieš dedami kepti aptepame šiuo plakiniu iš viršaus. Pašauname į orkaitę maždaug 20 min.

 Jau šiek tiek apkepusius, po 20 min. ištraukiame, apverčiame.
 Patepame plakiniu ir dar kepame apie 30 min.
 Iškepę atrodys maždaug taip.







Skaniausia šiuos kotletus patiekti su šviežių daržovių salotomis ar kitu gaiviu garnyru.

SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą