2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Panyras, dar kitaip - saldus pieno sūris

Saldaus pieno sūris - skanus ir paprastas gaminti namuose. Kartais darau jį pikantišką, kartais dedu į indiškus patiekalus, arba tiesiog skaniai pakepu ant grotelių.

Ingredientai:
1,8 l pieno
1-2 citrinos

Pieną supilame į puodą ir uždedame virti.
Pienukui šylant pasiruošiame kiaurasamtį, kurį išklojame marle.
Pasiruošiame vieną citriną, pradžiai.

 Pienui užvirus puodą nukaičiame.
 Po truputį spudžiame citrinų sultis, ir maišome. Pasistenkite, kad kuo mažiau sėklyčių patektų į pieną.
 Citrinų sulčių pakaks, o viska bus paruošta, kai pienas, o tiksliau būsimas sūris atrodys maždaug taip.
Pilame viską per sietelį.
 Kiek pavyks - maksimaliai nuspaudžiame vandenį.





Pabandom kažką paformuoti, apačioje padedame lentelę.
Ant viršaus dedame kitą, ant jos kažką - kas sūrį prislėgtų.





 Po keleto valandų, sūris atrodys taip.
Išvyniojus - taip.
Priklausomai nuo to kaip jį valgysite ar į kokius patiekalus dėsite, ir rpikalusys ar apibarstysite prieksoniais, ar paliksite tiesiog tokį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą