Keletas glajų receptukų kuriuos naudoju. Iš ties nieko labai naujo, net gi maistinių dažų nenaudoju, tačiau visvien - labai skanu.
Baltas glajus (dideliam kiekiui dekoracijų :):
trys kiaušinių baltymai
keletas šaukštų citrinų ar apelsinų sulčių
cukraus pudros - tikslaus kiekio nėra, reikia žiūrėtiplakant, tačiau reiks ne mažiau trijų šimtų gramų.
Įmaišome kelis šakštus cukraus pudros bei sultis į kiaušinio baltymus.
Pradedame plakti mikseriu. Pio truputį vis pridėdami cukraus pudros.
Man labiausiai patinkanti konsistencija - labai lėtai varvantis glajus.
Paruošiame sausainiukus puošimui.
Puošiame.
Puošiame. Nepmairškite papuoštų sausainiukų padžiovinti orkaitėje, kuri būtų įkaitinta. Įdėjus sausainiukus kaitrą išjungiame.
Šokoladinis glajus:
Kur kas paprastesnis... 200 gr. šokolado, du š. grietinėlės.
Geriausiai tinka spec. kepinių šokoladas.
Aš tirpdau stiklainėlyje, nes taip man patogiau po to supilti glajų į konditerinį švirkštą.
Dedame stiklainiuką į karšto vandens vonelę.
Įpilame į stiklainiuką grietinėlę. Ištirpiname.
Šiltu glajumi puošiame sausainiukus.
P.S. Kol abu glajai nėra sustingę galima kepinius apibarstyti įvairiausiais papuošimais, kurie pagražins sausainėlius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą